13 ianuarie 2014

Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava sărbătoreşte 65 de ani de existenţă

      La  15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, Colegiul Naţional cu acelaşi nume din Suceava sărbătoreşte 65 de ani de la înfiinţare. Cu aceasta ocazie instituţia de învăţământ organizeză o serie de manifestări, începând cu ora 11,  în Aula Colegiului va avea loc un dialog între generaţii şi lansarea anuarului şi ziarului în ediţie aniversară.

     În holul mare al Colegiului sunteti invitati la expozitia de fotografie “O istorie a şcolii în imagini”, iar  în incinta Casei de Cultură va fi prezentat un spectacol aniversar cu participarea elevilor Colegiului. Acesta este dedicat  profesorilor şi părinţilor.În cadrul spectacolului, copiii din învăţământul preşcolar vor căuta in stele “Descoperindu-l pe Eminescu”, iar  elevii de gimnaziu şi liceu  vor recita, cânta şi dansa “Eminescu pentru Eminescu” si   elevii din învăţământul primar îl vor invita pe “Eminescu printre noi”.

     Biblioteca şcolii oferă cititorilor săi în sala de lectură o expoziţie cu 20 de scrisori din corespondenţa Eminescu -Veronica Micle şi o prezentare Powerpoint cu imagini şi informaţii din excursia documentară realizată de către elevii claselor V-VIII la sfârşitul lunii octombrie, la Ipoteşti şi Botoşani organizata de prof. Caruntu Maria.

      În memoria spirituala a românilor, 15 ianuarie semnifică şi Ziua Culturii Naţionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu