4 noiembrie 2013

LANSARE DE CARTE


                          În căutarea firului de iarbă







Vineri, 1 noiembrie, la Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera
 a avut loc lansarea primului volum de proză scurtă al scriitoarei Lăcrămioara M. Andrei.

 Lăcrămioara Andrei este cunoscută ca bibliotecară la Colegiul Național Mihai Eminescu din Suceava ,dar astăzi ca autor de carte a strâns în volumul “În căutarea firului de iarbă” 13 proze scurte, care fac trimitere la universul satului ancestral și la copilăria autoarei. Scrierile sale se constituie într-o frescă extrem de complicată în simplitatea ei, de parcă autoarea nu ar delimita decât rama și pânza albă pe care să ne putem reprezenta propriile amintiri(Suceava Live)
Sala s-a dovedit foarte mică pentru toți cei care au dorit să fie de față, elevi profesori, colegi. Directorul bibliotecii a deschis festivitatea, lăsând-o pe colega sa, Anda Muntean, să facă prezentările.
     Au luat cuvântul prof.univ.dr. Olimpia Mitric, scriitorul Ion Drăgușanul, profesoarele Maria Căruntu, Felicia Vranău și eleva Ana Scripliuc.  Marcată de emoție, Lăcrămioara Andrei a împărtășit celor prezenți câteva dintre ideile care au motivat-o să scrie această carte şi a prezentat o parte din activitate  literară cu menţiunea că scrisul o bântuie încă din liceu.
    Scriitorul Ion Drăgușanul, a precizat că autoarea a găsit metafora perfectă pentru a descrie, în această lume dezrădăcinată, valoarea perenității neamului nostru în regăsirea firului de iarbă natal, mutând cumva realitatea, prezentul, undeva dincolo de orizontul imediat. Cartea se adresează atât celor care au amintiri legate de viața la țară, cât și copiilor de la oraș, care ar trebui să-şi construiască universul vieții în armonie cu natura.
  Cartea a fost prezentată şi la Consfătuirea bibliotecarilor şcolari desfăşurată la sfârşitul lui septembrie la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Suceava.
Bibliotecar ,
Andrei Lacramioara 
 Colegiul Național Mihai Eminescu din Suceava